Дієта

Сирої мед повний солодких корисних властивостей: від антиоксидантів до протизапальних засобів

Від загоєння ран до зняття запалення, сирої мед – це набагато більше, ніж просто натуральний підсолоджувач.Можливо, ви вже знайомі з медом як з популярною альтернативою іншим рафінованим цукрів. Оскільки в меді багато фруктози, він солодше звичайного цукру, а це означає, що ви можете використовувати меншу кількість меду, щоб отримати ту ж солодкість, яку ви жадаєте.

Але чи знаєте ви, що є різниця між звичайним медом, який ви купуєте в пляшці у формі ведмедя, і каламутним сирим медом, який ви, можливо, бачили в банках в магазинах здорового харчування? Виявляється, сирої мед значно відрізняється від свого переробленого аналога. Ми звернулися до дієтолога, щоб отримати інформацію про цьому популярному суперпродукті, сиром меді, і дізнатися, чому вам варто тримати баночку у своїй коморі і аптечці, щоб зберегти всі його корисні властивості.Ніж сирий мед відрізняється від звичайного меду?”Простіше кажучи, сирої мед – це мед, який знаходиться в вулику, – пояснює Емі Шапіро, MS, RD, CDN, засновниця компанії Real Nutrition.

Сирої мед береться прямо з сот і проціджується, щоб позбутися від бруду, воску і інших забруднень, перш ніж його розливають по пляшках. На відміну від звичайного меду, сиру мед не проходить процес пастеризації або фільтрації, що надає йому характерний каламутний вигляд. У звичайному меді процес фільтрації, який надає йому прозорий, зручний для споживача вигляд і рідку, легко стікає консистенцію, також позбавляє мед більшості корисних побічних продуктів, таких як пилок, антиоксиданти і ферменти.

“Більшість корисних речовин міститься в сирому меді”, – говорить вона. “Оброблений, звичайний мед зазвичай просто використовується і розглядається як джерело цукру”. Якщо у вас в коморі деякий час стоїть банку сирого меду, ви можете помітити, що він починає застигати і кристалізуватися.

Не бійтеся – у меду немає терміну придатності, і кристалізація – це абсолютно нормальна реакція, яка не робить сирий продукт менш корисним для вас. (Так що не викидайте цю банку!).І нарешті, як щодо органічного меду? Хоча органічний – це добре, він означає лише те, що бджоли є органічними, а не те, що продукт є сирим або що він приносить якусь користь, крім солодкого морозива для вашої ранкової вівсянки.

Головні переваги сирого меду для здоровья1 Сирої мед володіє антибактеріальними свойствамиСырой мед володіє антибактеріальними і антибактеріальними властивостями, що робить його ефективним засобом для лікування ран та інфекцій. Скептично налаштовані? Ви, мабуть, знайомі з використанням перекису водню при порізах для запобігання інфекції. Виявляється, сирої мед містить фермент, який природним чином виробляє перекис водню, розщеплюючи глюкозні цукру.

Хоча перед тим, як почати використовувати мед у лікувальних цілях, слід обов’язково проконсультуватися з лікарем, він може стати відмінним природним доповненням до вашого репертуару ранозагоювальні коштів. Ще один вид меду, про який ви, можливо, чули в медичних колах, – це мед манука. Хоча manuka не є сирим, це спеціалізований вид меду, який володіє серйозними потенційними перевагами для здоров’я та медицини завдяки своїй надзвичайно високої антибактеріальної активності.

Якщо ви хочете використовувати мед для лікування ран, manuka – це ще один фантастичний варіант, який, як було доведено, що не тільки запобігає інфекцію, але і допомагає прискорити загоєння ран. Шапіро також рекомендує своїм клієнтам вживати цей спеціалізований, темний, густий мед з-за його потенційної користі для здоров’я та лікарських властивостей, які, як було запропоновано, включають в себе все – від полегшення болю в горлі до заспокоєння нетравлення шлунка.2 Сирої мед багатий антиоксидантами”Сирої мед містить більше 30 різних поліфенолів, 22 амінокислоти, а також широкий спектр вітамінів і мінералів, – каже Шапіро.

Поліфеноли відповідають за високий рівень антиоксидантів в сирому меді, які допомагають організму захищатися від вільних радикалів (і тому вважається, що вони покращують загальний стан здоров’я). Процес пастеризації, через який проходить звичайний мед, знищує ці потужні фітонутрієнти”.3 Сирої мед містить пилок, яка знімає воспалениеОдин з потужних компонентів, який важко знайти поза сирого меду, – це пилок.

За словами Шапіро, пилок додає поживну цінність за рахунок жирних кислот, вітамінів і мінералів, амінокислот, і, як було показано, бореться із запаленням, покращує роботу печінки і, можливо, запобігає серцеві захворювання та інсульт.Вмикайте сирої мед в свій раціон умеренноДаже незважаючи на всі корисні властивості сирого меду, важливо дотримувати помірність при включенні його в раціон. Шапіро рекомендує обмежити кількість меду до 1-2 чайних ложок.

“Пам’ятайте, що це все одно доданий цукор, а велика частина цукру в меді – це фруктоза, яка потрапляє в печінку і може призвести до жирової хвороби печінки, якщо ми отримаємо її занадто багато”. Розгляньте можливість використання сирого меду замість інших доданих цукрів і замість пастеризованого меду, але не переборщуйте з солодким. Помірність є ключовим фактором.

Важливо також відзначити, що сирої мед може містити бактерії Clostridium botulinum, які можуть бути небезпечні для дітей у віці до одного року. Але, незважаючи на ці міркування, сирої мед надає вишуканий смак як солодких, так і солоних страв, а також різним напоям. “Я люблю додавати чайну ложку меду в чай або воду з лимоном взимку, щоб зміцнити імунітет, побороти сухість в горлі і додати природної солодощі”, – говорить Шапіро.

Мені також подобається додавати мед у тост з авокадо з морською сіллю і подрібненими червоного перцю пластівцями. Трохи солоного, гострого та солодкого для початку дня”. Спробуйте використовувати сирої мед у деяких з цих рецептів, щоб надати їм здоровий импульсИсточник зображення: https://imagesvc.

meredithcorp.io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.

io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2019%2F11%2F20%2Fspiced-hot-toddy-1219foo.јрдИсточник зображення: https://imagesvc.meredithcorp.

io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2019%2F11%2F20%2Fspiced-hot-toddy-1219foo.

јрдКлассический гарячий тодд з специямиЭтот зігріваючий напій з віскі бажано вживати з закусками у жаркого вогню. Він насичений духмяними спеціями для випічки (в даному випадку кардамон і аніс), а солодкий мед притягує аромат спецій до настоянному простого сиропу. Примітка: додайте мед в кінці, коли вода трохи охолоне, щоб зберегти корисні властивості сировини.

Джерело зображення: https://imagesvc.meredithcorp.io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.

onecms.io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2020%2F01%2F13%2Fsoppressata-pizza-recipe-0120din.јрдИсточник зображення: https://imagesvc.

meredithcorp.io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.

io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2020%2F01%2F13%2Fsoppressata-pizza-recipe-0120din.јрдПицца “Сопрессата” з медовою прослойкойМед може здатися недоречним поруч з пряною сопрессатой і ароматною фонтиной, але всі вони співають в чудовій гармонії, коли поєднуються на піці.Джерело зображення: https://imagesvc.

meredithcorp.io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.

io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2014%2F07%2F31%2Fcreamy-mango-smoothie-recipe_0.јрдИсточник зображення: https://imagesvc.meredithcorp.

io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2014%2F07%2F31%2Fcreamy-mango-smoothie-recipe_0.

јрдСмузи з мангоСладкие, стигле манго не потребують особливої допомоги у приготуванні смузі. Цей смузі – бажаний заряд бадьорості вранці, а також свіжий ковток в поєднанні з гострою їжею або як десерт після вечері.Джерело зображення: https://imagesvc.

meredithcorp.io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.

io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2010%2F07%2F07%2Fhoney-pistachio-yogurt-bark.јрдИсточник зображення: https://imagesvc.meredithcorp.

io/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.io%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsites%2F23%2F2010%2F07%2F07%2Fhoney-pistachio-yogurt-bark.

јрдМедово-фисташково-йогуртова кораДобавление меду в цю чудову заморожену йогуртову кору надає їй необхідну солодкість, а подрібнені фісташки додають хрускіт і солоність. Не соромтеся посипати йогурт будь-якими горіхами або сухофруктами, які у вас є під рукою, будь то мигдаль або сушена журавлина.☆ Як обсмажити гарбузове насіння і 8 рецептів, якими ви захочете перекусити всю осінь☆ 10 рецептів консервованої гарбуза, які неймовірно легко приготувати——————–Сподіваємося, що дана стаття була для тебе корисна!Бажаєш дізнаватись більше корисного?Тоді підпишись на наш канал і постав лайк, тут багато цікавого.
——————–#рецепти #схуднення #дієта #харчування #правильне харчування #спорт#спортивне харчування #їжа #блюдо #готування їжі

Related posts

Leave a Comment